top of page

A Jardineria Garrotxa som una empresa especialitzada en el disseny de jardins de baix manteniment, sostenibles i de baix consum hídric i energetic a la Garrotxa i Plà de l'Estany.
 

Realitzem totes les fases constructives del seu jardí:

  • Assessorament i aportació d'idees.

  • Estudi i projecte, i disseny 3D o 2D si escau.

  • Pressupost d'obra.

  • Moviment de terres.

  • Preparació del terreny i anivellació.

  • Muntatge i instal·lació del sistema de reg.

  • Creació de parterres, terrasses i altres àrees.

  • Implantació de gespa natural o artificial.

  • Plantació d'arbres, arbustos i plantes ornamentals.

  • Seguiment post-plantació i/o manteniment.

IMG_20211002_151933.jpg

Obra al Plà de l'Estany

Aquest jardí demanava un disseny intel·ligent, de baix consum, i sobretot adaptat a les exigències del client amb espais ben diferenciats quant al seu ús. Es van instal·lar tanques amb bruc, sistema de reg per difusors i goteig, implantació d'una zona de gespa, plantació d'un Roure Americà, arbustos i plantes de flor aromàtiques i culinàries. Col·locació de grava tipus Alacant i basàltica. L'obra es va culminar amb la construcció d'un petit safareig i una caseta de jardí.

OBRA I DISSENY A BESALÚ

En aquest jardí situat a la població de Besalú es va contrastar bolo de marbre negre pur, jardineres i bordures d'acer inoxidable color óxiron, gespa artificial i llentiscles, una olivera, i un taronger. Tot plegat promou un consum
baixíssim d'aigua i poc manteniment. La combinació de materials robustos amb exemplars vegetals adaptats al nostre clima generen un entorn simple i efectiu, càlid i acollidor.

DISSENY A BANYOLES

En aquest espai situat a un poble proper a Banyoles es va dur a terme la instal·lació de reg per aspersió/difusió i goteig, implantació de gespa en rotllo TP, i plantació d'una jardinera amb plantes de baix consum hídric i floració esglaonada. L'emplaçament de cada element, va ser crucial a l'hora de generar un aspecte naturalment harmoniós. Els arbres fruiters, de port més alt, i menor consum d'aigua, a la part superior per evitar la inundació del terreny i proporcionar-los el màxim d'hores de llum, la gespa natural com a element central, i les jardineres situades a la part inferior, per recollir d'excedent d'aigua aplicada a la gespa amb la conseqüent reducció del consum d'aigua.

OBRA NOVA A l'Alt EMPORDÀ

A aquesta obra nova es va instal·lar gespa artificial de la gamma Salomon d'Evergreen. S'hi van col·locar jardineres de port alt blanques per donar sensació d'amplitud. S'hi van plantar Cocotères, Sterilitzies, Bananeres, Lagerstroemies..., que accepten els corrents d'aire humits procedents del mar i toleren els hiverns poc freds i els estius molt càlids. A la part inferior, s'hi va muntar un drenatge de tipus "Francès" per tal d'evacuar l'excedent d'aigua de les pluges i protegir el talús que sostenia l'edificació. Tanmateix es va instal·lar un sistema antierosió al talús i sistema de recollida d'aigües pluvials. Tot plegat, genera un aspecte modern, tropical, renunciant a l'elevat consum de la gespa natural, i apostant per espècies de port alt que generin ombra i bellesa.

IMG_20210401_094831.jpg

a OLOT...

Aquest jardí, cobert de gespa natural en molt mal estat, els anys d'esforç del darrer jardiner i la impossibilitat de mantenir una gespa natural en bon estat van degenerar en substituir la gespa natural per artificial i crear una jardinera central per trencar l'espai. Els propietaris buscaven una davallada en el consum d'aigua i costs de manteniment, generant un disseny minimalista que permetés dedicar més recursos a la tanca perimetral i l'olivera central.

bottom of page